Roliga djur

Träna med din hund

Hundar gillar oftast att vara aktiva, åtminstone de yngre hundarna. Särskilt glada blir de när de får träna och sporta med sin bästa människa. Det blir många positiva resultat när du tränar med din hund. Ni får båda röra på er och får frisk luft. Dessutom kommer ni varandra närmare ju mer tid ni tillbringar tillsammans.

Olika slags träning och utrustning

Det är framför allt två slags träning som är bra för våra hundar och det är agility och löpning. Det är fullt möjligt att ta med din hund på en löptur bara du ser till att du har rätt slags koppel och lina. En del hundar kan behöva sele när de är ute och springer för att undvika skador med kopplet.

Agility är en rolig träningsform som hundar oftast gillar skarpt. Med alla hinder och snitsade banor så är det mer som en lek för våra vovvar. Du kan enkelt skapa din egen agility-bana i trädgården. Mät upp ungefär där du vill ha den och skissa ut vilka hinder och köp hem det som behövs från nätet. Till exempel hinder och hundtunnlar. Sedan är det bara att sätta ut det i trädgården och sätta fart. Se bara upp för trädgårdslandet!