Roliga djur

Roliga och fiffiga hundkläder

8573447-dressed-chinese-crested-dog

Idag är utbudet enormt stort när det kommer till roliga, fiffiga och funktionella hundkläder. Det finns någonting för alla smaker, behov och önskemål! Populariteten av kläder för hund kommer inte bara av att de är praktiska utan de fyller även en funktion för alla de hundägare som finner ett stort nöje och intresse i att hitta fräcka kläder till sin hund.

Tjäna pengar på att klä din hund

Fenomenet hundkläder är så stort idag att man till och med kan tjäna pengar på det! Metro skriver i en artikel om hunden Bodhi som genom en slump blev känd då han poserade för sin husse och matte i olika kläder. Idag köar olika märken för att få anlita honom för olika fotojobb, och hans husse och matte har sagt upp sig från sina jobb för att ta hand om Bodhi och hans uppdrag på heltid.

Vart hittar man hundkläder?

På nätet hittar du en mängd olika hundkläder för flera olika behov, bland annat hos haromi.se. Vad sägs om en badrock som inte bara ger hunden ett sofistikerat utseende efter badet eller duschen, utan dessutom fyller en viktig funktion att få hunden torr snabbare? Dessutom skyddar den ditt hem från att bli nedstänkt när hunden vill dra sin sedvanliga runda och ruska av sig efter badet.

Fyller en viktig funktion

En del hundkläder är nödvändiga för många hundar, menar veterinären Hedvig Armerén. Många hundar har nämligen svårt att själva hålla värmen när det är kallt och blåser ute eller när regnet står som spö i backen. Du märker tydligt på en hund att den behöver ett skyddande plagg om den exempelvis skakar ute i kylan, får kramp eller helt enkelt inte vill gå ut. En hund som tränas behöver du vara särskilt noga med före, under och efter träningspasset för att skydda hunden och förebygga skador och obehag.