Roliga djur

Roliga leksaker till din katt

Är din katt i behov av aktivitet? Det finns roliga leksaker till din katt som den kan bli aktiverad och få tillfredsställelse av. Du vet väl om att det står i djurskyddslagen att man bland annat ska se till att ditt djur ska få mat, vatten och tillräckligt med tillsyn. Förutom detta så ska miljön tillfredsställande så att till exempel katten kan använda den för att leka på ett naturligt sätt.

Katten bör få utrymme att leka på antingen tillsammans med människor eller med andra katter, det är viktigt att katten kan känna ett samspel. Det är extra viktigt när katten är liten att den får leka då detta hjälper katten att utvecklas och bli den katt den kommer att bli. När man köper leksaker och kattprodukter, till exempel hos Supercat, så är det viktigt att det är produkter av hög kvalité som verkligen håller vad dom lovar. När katten aktiveras med leksaker så lär sig katten olika saker, är det en leksak som man kan jaga efter så bör du också se till att jaga katten också så det blir både jaga och jagas.

Det kan skilja från olika raser på katterna hur mycket de vill leka, men de flesta katterna har i alla fall som ungkatt lekfullheten och vill gärna leka med både människor och andra katter. Alla katter behöver aktiveras mer eller mindre. Utekatter kanske inte är lika lekfulla som innekatter då utekatterna aktiverar sig själv när de är ute och jagar möss eller fåglar. Däremot kan utekatterna känna en skön trygghet inomhus då inga faror finns där.