Roliga djur

Leksaker till hunden

Att skaffa sig en hund är ett stort ansvar men bidrar också till många skratt, långa härliga promenader och väldigt mycket bus och lek. En hund ska hållas sysselsatt oavsett om det är via träning eller lek. 

Belöning och nöje

Man kan använda sig av olika hundleksaker som belöning för träningen eller som ett nöje för sin hund. Man måste se till hundens intresse och ras för att sedan kunna hitta den leksak som passar dess mentalitet. Alla hundar älskar att leka och det stärker bandet mellan ägaren och hunden. Man lär känna varandra bättre och man kan därför också använda leken för att se vilken aktivitetsnivå som passar hunden inför träning.

Nyttiga eller roliga leksaker

Genom att låta hunden leka så får den stimulans och kan samtidigt utveckla sin egen förmåga att kunna lösa problem. Har man en äldre hund som exempelvis är känslig för vinterkyla och man bara kan ta kortare promenader med trots att man klär den så kan en aktivitetsleksak vara bra för att hålla den igång på ett roligt sätt. Hunden får starkare självförtroende genom att lära sig olika sorters problemlösning och genom att träna med en aktiveringsleksak så får hunden den stimulans den behöver för att hålla sig lugn och harmonisk och den blir trött genom att arbeta mentalt.