Roliga djur

Aktivera din katt

En katt kan ibland anses vara lat och rätt bekväm då de sover mycket men en katt behöver aktivitet och stimulans för att må bra och för att de inte ska bli uttråkade eller rastlösa.

Även om de sover under större delen av dygnets timmar så är de i grund och botten ett aktivt djur.  Leken är väldigt viktig för katten och ser till att den får möjlighet att använda alla sina sinnen. Ofta kan man se på en katts svans hur den mår och det är en väldigt tydlig signal så det gäller att leka. Rusar katten iväg och har svansen som i en båge vill den leka och har man en innekatt så kan det vara en bra idé att investera i några aktivitetsleksaker som håller den sysselsatt.

Katten kan aktiveras även vid maten, det finns olika matskålar som kräver lite trix innan maten trillar ner. Dessa stimulerar katten samtidigt som den hindrar katten att äta för mycket och för fort. Det finns många små enkla förändringar man kan göra hemma för att katten ska få utlopp för sina sinnen. Förutom leksaker så kan man se till att den har en liggplats högt uppe på en hylla eller garderob där den kan spana över sina ”ägor” och en kartong eller en pappkasse, dessa kan roa en katt i evigheter, se bara till att handtagen är borta så den inte kan fastna.